به گزارش مشرق، وزیر راه و شهرسازی درباره انتظار مردم نسبت به کاهش قیمتها در بازار مسکن با توجه به ریزش نرخ دلار، افزود: نکته حائز اهمیت این است که همواره تحولات نرخ ارز و طلا و به ویژه ارز بر روی کالا و خدمات اثرگذار بوده و با یکدیگر همپیمایی مستمر داشتند. طبیعی است که امروز که جریان نرخ ارز معکوس شده و شاهد افت نرخ دلار هستیم، باید قیمتها کاهش یابد چراکه قیمت مسکن و انواع کالا و خدمات به بهانه افزایش قیمت ارز، بالا رفته بود و رشد قیمتها در بازار مسکن ارتباطی با عرضه و تقاضا نداشت و ندارد.
وی تاکید کرد: با ریزش قیمت دلار و تثبیت آن، انتظار جامعه برای از بین رفتن حبابهای چند لایه قیمتی که با جهش نرخ دلار ایجاد شده بود، بهحق است و باید شاهد ورود به کانالهای واقعی قیمتها در تمام بخشها و کالاها و خدمات باشیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: متأسفانه دیدهایم که در این شرایط به لحاظ سنتی، در قیمتها چسبندگی ایجاد میشود و با وجود اینکه ارز از قیمت بالا رها شده، اما قیمت انواع کالا و خدمات رها نمیشود، از بین رفتن این چسبندگی قیمت بستگی به مردم دارد که تا چه حد در این زمینه مصمم باشند و از خود اراده نشان دهند که در کنار دولت و سیستم نظارتی با این حبابهای باقی مانده، مقابله کنند تا به شرایط عادی و طبیعی قیمتها در انواع بازارها برسیم.
اسلامی درباره تحلیلهایی که گفته میشود، بازار مسکن از این تحولات و کاهش نرخ ارز دیرتر اثر میپذیرد و نمیتوان بلافاصله با کاهش قیمت ارز منتظر کاهش قیمتها در بازار مسکن بود، گفت: در صورتی این تحلیلها میشود که دیدیم قیمت مسکن یک شبه بدون دلیل منطقی بالا میرفت و فقط به بهانه رشد نرخ دلار، قیمتها را بالا میبردند بنابراین این تحلیلها را نوعی سوءاستفاده میدانم.
وی ادامه داد: افرادی که در زمینه سوداگری و دلالی فعالیت دارند و خود عامل بخشی از این قیمتهای کاذب و حباب آلود محسوب میشوند این تحلیلها را ارائه میدهند.
اسلامی تاکید کرد: همانطور که یک شبه قیمتها را با افزایش نرخ دلار بالا بردند الان هم باید بپذیرند که چسبندگی قیمتها به هیچ وجه توجیه ندارد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره تعیین قیمت بلیت هواپیما با توجه به ریزش نرخ دلار گفت: در همان زمان که نرخ دلار رو به رشد بود با افزایش نرخ بلیت هواپیما مخالفت کردیم و اجازه افزایش قیمت را ندادیم و درخواست افزایش قیمت بلیت هواپیما را به انجام کار کارشناسی محول کردیم.
اسلامی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی به موضوع رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پذیرش مسافر با ۶۰ درصد ظرفیت هواپیما و به ممنوعیت اقداماتی از سوی شرکتهای هواپیمایی تاکید داشت که رعایت پروتکلهای بهداشتی را به مخاطره میانداخت.
وی گفت: با وجود اینکه قیمت قبلی بلیت هواپیما با ارز نیمایی با مبنای قیمتی یازده هزار تومان تعریف و تعیین شده بود از مدیران عامل شرکتها و سازمان هواپیمایی کشوری خواستیم که متأثر از این جهش قیمت ارز تصمیم هیجانی اتخاذ نکنند و با صبر و حوصله و کارشناسی دقیق آن را بررسی و تصمیم گیری کنند.